Wanneer en waarom kunnen vochtbehandelingen worden aanbevolen?

vochtige behandelingen

u een hypotheek aanvraagt, hetzij om een ​​onroerend goed te kopen of om over te stappen op een betere deal, de bank of het bouwbedrijf zal normaal gesproken een paneldeskundige opdracht geven een korte inspectie uit te voeren. De reden waarom de geest van vloeistof in de hoofden van bankiers tot zulke gigantische proporties is gegroeid, is dat, indien niet onder controle, verwoestende uitbraken van rot en keverplaag in structureel hout kunnen voeden, met ernstige gevolgen voor de marktwaarde van de bank. eigendom.

Dat is de reden waarom, zelfs voor eenvoudige waarderingsinspecties, inspecteurs routinematig met vochtmeters aankomen om het vochtniveau te controleren. Als er vocht wordt gedetecteerd, moet een professionele beoordeling worden gemaakt. Gelukkig is de vreemde plaats van vocht in de meeste gevallen niet significant en kan deze gemakkelijk worden verholpen.

Wanneer kopers een privéonderzoek laten uitvoeren, zoals een RICS-rapport van een huisverkoper of een bouwonderzoek, heeft de landmeter de vrije hand om het soort vocht uit te leggen, samen met eventuele implicaties of vereiste maatregelen. Maar als het gaat om hypotheekwaarderingen, worden panelleden die door kredietverstrekkers worden aangesteld vaak geïnstrueerd om standaard voorgevormde straffen van advocaten op te nemen. Hiervan afwijken en u loopt het risico dat het paneel wordt gestart.

Het volgende is een vrij typische uitdrukking in hypotheekwaarderingen onder de kop ‘Essentiële reparaties’: ‘Er zijn aanwijzingen voor vocht op muren op de begane grond en contacthout kan defect zijn. U moet een aannemer opdracht geven voor de behandeling van vocht en hout om de volledige omvang te onderzoeken en de nodige reparatiewerkzaamheden uit te voeren. ”

Wat zijn geïnjecteerde vochtige behandelingen?

Het injecteren van een DPC omvat het boren van een rij kleine gaten met een onderlinge afstand van ongeveer 100 mm in een mortelspoor net onder de balk op de begane grond. Een vloeistof op siliconenbasis wordt vervolgens onder druk op het metselwerk aangebracht, waar het hard wordt om een ​​chemisch vochtbestendige laag te vormen.
De vraag is, werkt het? In theorie dringt de vloeistof de muur binnen en vormt een horizontale barrière om te voorkomen dat vocht naar boven komt. Maar in de overgrote meerderheid van de gevallen worden de DPC’s op een veel te hoog niveau geïnjecteerd om vloerhout te beschermen. En in plaats van correct in mortelverbindingen te injecteren, wordt het metselwerk zelf meestal geboord, waardoor een duidelijk pad voor vocht achterblijft om door de mortel langs de bakstenen te passeren.

Hoe moet ik vocht aanpakken?

De juiste aanpak voor het oplossen van vochtige problemen is om de ware oorzaken te achterhalen en de oorzaak van het probleem te verhelpen. Het feit is dat een goed onderhouden gebouw geen speciale behandelingen vereist om vocht effectief te beheren. Het is vooral belangrijk dat vocht vrij kan ontsnappen, wat betekent dat het gebruik van traditionele kalkgebaseerde mortels en pleisters op oudere gebouwen met massieve muren.

In de meeste gevallen kan overmatig extern oppervlaktewater worden afgeleid en dit, samen met goed onderhoud, kan een lange weg helpen bij het oplossen van vochtproblemen in lagere muren en vloeren. Een uitzondering zou zijn wanneer ondergrondse muren of kelders moeten worden bekleed met geventileerde geïsoleerde holtes of beschermende tanks. Buitenmuurbekleding met tegels of weatherboarding kan soms een nuttige oplossing zijn wanneer binnendringend vocht wordt veroorzaakt door aanhoudende verkeersspray.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *