Waarom muren injecteren?

Waarom muren injecteren?

Opstijgend vochtis een vervelend probleem dat vaak wordt veroorzaakt door het ontbreken van of slecht functionerende vochtbestendige loop. Hoewel dit vooral in oudere huizen wordt aangetroffen, komt het probleem ook voor in nieuwere gebouwen met fouten in het vochtbestendige parcours.

Grondwater kan uw muren binnendringen vanwege het ontbreken van, of een slecht functionerende vochtbestendige loop. Dit optrekkend vocht kan nare gevolgen hebben:

 

Gezondheidsproblemen: bijvoorbeeld allergieën of ademhalingsproblemen

Erosie van de wandafwerking: verf, behang, pleisterwerk … kan losraken. Schimmel of vochtige plekken op de binnen- en buitenmuren kunnen ook een duidelijke indicatie zijn van optrekkend vocht.
Muffe geur: vochtige problemen kunnen een beschimmelde geur binnen veroorzaken.
Schade aan de constructie van het gebouw: het begint met muffe geuren, schimmel of vochtige plekken, maar opstijgend vocht kan ook onherstelbare schade aan de bouwwerkzaamheden van uw huis veroorzaken.
muren inspuiten tegen opstijgend vocht

Methode

De meest gebruikte methode bij het behandelen van vochtige wanden is ze te injecteren. Hier injecteer je je muren met een vochtbestendig product om te voorkomen dat het opstijgende vocht verder gaat.

 

Hoe werkt dit?

Boorgaten

Boor gaten helemaal door de aangetaste muren, ongeveer 3 tot 5 cm boven het maaiveld en 10 tot 15 cm ertussen. Hoeveel gaten precies moeten worden geboord, is afhankelijk van het type injectieproduct, de samenstelling van de wand en de mate of diepte van de vochtpenetratie.

Injecteer vochtwerend product

In deze gaten worden speciale buizen geplaatst waarin het vochtwerende product wordt geïnjecteerd. Dit product wordt geabsorbeerd door het metselwerk. Daar zet het uit en vormt een vochtwerende loop die voorkomt dat water de muren binnendringt.

Doe voorzichtig!

In sommige gevallen moet u uw muren opnieuw coaten nadat u ze hebt geïnjecteerd. Het is van het grootste belang dat de muur volledig droog is voordat de nieuwe coating wordt aangebracht.
Hoe lang dat duurt, hangt af van de dikte van de muur. Deel die dikte door 2 en je weet hoeveel maanden je moet wachten tot je muren volledig zijn opgedroogd. Bijvoorbeeld: als je muur 30 cm is, moet je 15 maanden wachten.
»Het juiste vochtwerende product

Het injecteren van wanden is mogelijk met vochtbestendige producten in zowel gel- als vloeibare vorm. Het injecteren van wanden met een gel werkt meestal sneller. Een grondige inspectie van de muur moet bepalen welk type product het beste is. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het type muur en de urgentie.

TIP: bij het vergelijken van prijzen van verschillende vochtspecialisten is het belangrijk om te weten welk type product ze gebruiken. Minder bekende producten zijn vaak goedkoper, maar blijken ze even affectief te zijn? Zoals ze zeggen, koop goedkoop en verspil je geld, en aangezien do-overs nooit gemakkelijk zijn, is het raadzaam om een ​​bekend merk te kiezen dat zijn (goede) reputatie al vele jaren heeft opgebouwd.

Om voor eens en altijd van vochtige problemen af ​​te komen, is de juiste diagnose en een juiste aanpak vereist. Daarom doet u er goed aan contact op te nemen met een expert. Met zijn kennis en ervaring kan hij u de beste oplossing bieden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *